2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Védtelenebbek a férfiak a netes támadásokkal szemben

2005. szeptember 02. 13:24, utolsó frissítés: 13:50

A női számítógép-felhasználókra kevésbé jellemző, hogy gépüket vírus fertőzze meg, vagy online csalások áldozatai legyenek. A 1000 felnőtt bevonásával a StreamShield Networks netbiztonsági cég felkérésére készült felmérés szerint a spamok és a vírusok inkább a férfiakat veszélyeztetik.

A megkérdezett férfiak 46%-a állította, hogy PC-jét érte már vírustámadás, míg a nőknek csak 38%-a. A spamok esetében az erősebbik nem képviselőinek fele volt érintett, a nőknek mindössze 38%-a.

A tanulmány szerint ugyanakkor a férfiak nagy többségének, azaz 74%-ának volt kellemetlen élménye kéretlen pop-up ablakokkal, a nők 69%-val szemben. Az erősebbik nem képviselőnek 29%-tól próbáltak már bankszámla adatokat kicsalni mailekben, míg a nők 16%-ának volt ilyen élménye, illetve míg a férfiak 8%-a eset már áldozatul valamilyen online csalásnak, a nőknek csak 4%-a érintett.

A számok ellenére a felmérés szerint a férfiak mégis tájékozottabbaknak bizonyultak az esetleges internetes veszélyek, vírusok, kémprogramok és csalások terén. A készítők szerint a különbség lehetséges magyarázata abban keresendő, hogy a két nem képviselői eltérő módon használják az internetet. (smart news)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS