2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kerouac Úton-jából a Che Guevara-film rendezője készít filmet

2005. augusztus 31. 18:56, utolsó frissítés: 18:56

Francis Ford Coppola lesz Jack Kerouac ##Úton c. regényéből készülő film producere. Elmondása szerint 25 éve keres megfelelő rendezőt és forgatókönyvírót: most a fiatal Che Guevara dél-amerikai utazásairól készült film, A motoros naplója alkotópárosa, Walter Salles és José Riviera kapta a megbízatást.

Salles elfogadta a felkérést. Coppola elmondása szerint a film megtekintése után esett rájuk a választása. Salles szerint az Útont nem a hagyományos módszerekkel kell elkészíteni, a 16 mm-es megoldást találja megfelelőnek.

Felmerült az is, hogy bevonják a még életben lévő kortársakat is, sőt, hogy készítenek előzetesen egy dokumentumfilmet a beat-mozgalom politikai örökségéről. Coppola hangsúlyozta, fiatal színészek szereplésére és viszonylag kis költségvetésű filmre gondolt.

A hírek szerint Billy Crudup lesz Sal Paradise, Kerouac alteregója, Dean Moriartyt, a csábítót, akivel Paradise találkozik az úton, Colin Farrell alakítja. Nem derült még ki, hogy ki lesz Karl Marx, akit Kerouac a beat-nemzedék legnagyobb költőjéről, Allen Ginsbergről mintázott. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS