2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A neten is lehet jelentkezni kémnek a román hírszerzéshez

2005. augusztus 30. 14:01, utolsó frissítés: 14:01

A Külföldi Hírszerző Szolgálat (SIE) az interneten keresztül is igyekszik új munkatársakat beszervezni. Az intézmény hivatalos honlapján található egy "beilleszkedés" link, ami mögött megtaláljuk a feltételrendszert, illetve egy kérvényt is, amelyet többek között CV-jük részletes adataival ki kell kitölteniük azoknak, akik felvételüket kérni akarják.

A kritériumok között szerepel a 22 és 35 év közötti életkor, akkreditált felsőfokú oktatási intézmény elvégzése, gépkocsivezetői jogosítvány, számítógép-kezelési ismeret.

Ugyanakkor kikötés, hogy a leendő ügynökök kémmé válási szándékaikról csak az erre "felhatalmazott illetékeseknek" beszélhetnek. A honlap felhívása arra enged következtetni, hogy ez a személy hamarosan megkeresi majd a fiatal jelöltet.

Az Adevarul napilap érdeklődésére, hogy hány ügynököt sikerült eddig a neten keresztül beszervezni, a SIE azt válaszolta, hogy az erre vonatkozó adatok természetesen titkosak, de arra engedtek következtetni, hogy mindenképp hatékony módszerről van szó. (adeavarul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS