2020. december 5. szombatVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nagy-Britannia: melegfesztiválon toboroz a hadsereg

2005. augusztus 30. 12:13, utolsó frissítés: 12:13

Újoncokat keresve a brit haderő új toborzási célcsoportot fedezett fel magának. A brit szárazföldi haderő tíz, a légierő húsz katonája egyenruhában vonult fel a háromnapos manchesteri melegfesztiválon – írja a Focus.


A müncheni hírmagazin beszámol róla, hogy a királyi légierő még saját felvonulási autót is küldött, melyet egy harci gép pilótafülkéjének stílusában alakítottak át. Az akció egyik bevallott célja volt, hogy újoncokat toborozzanak a brit hadseregbe.

„Nekünk mindegy, hogy milyen szexuális orientációjú az, aki a hadseregbe be kíván lépni” – nyilatkozta Lutha Magloire törzsőrmester, aki álcaszerelésben és fekete pólóban lépett fel egy angyalkosztümbe öltözött homoszexuális mellett.

A parádé szervezői kifejezetten örömmel fogadták a katonák megjelenését: „Nagyszerű, hogy jön a hadsereg”, lelkendezett az egyik szervező Claire Turner, aki szerint ez azt jelzi, hogy befogadják a melegeket, és a homoszexuálisok is érdeklődhetnek a hadsereg iránt. A péntektől vasárnapig tartó manchesteri fesztiválon, mintegy 45 000 látogató megjelenésével számoltak. (mno/focus)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS