2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Most láthatnak először a vásznon fedetlen nemi szervet a japán mozirajongók

2005. augusztus 10. 16:31, utolsó frissítés: 16:31

A japán mozirajongók ebben a hónapban, a Kinsey című film premierjén láthatnak először teljesen fedetlen nemi szervet a mozivásznon - adta hírül a Shukan Post. Az Eirin nevű bizottság mindeddig szigorúan fellépett a nemzőszervek filmbéli ábrázolása ellen, arra kényszerítve a filmeseket, hogy kivágják vagy kikockázzák az erkölcstelennek bélyegzett jeleneteket.

Japánban eddig legmesszebb Oliver Stone Minden héten háború című 1999-es filmjének bemutatásával merészkedtek, ebben ugyanis néhány villanásra feltűnik egy férfi nemi szerv, amikor két futballjátékos összeütközik.

Most azonban bemutatják a Kinsey-t, az Oscar-díjas Bill Condon filmjét, melynek Liam Neeson a főszereplője. "Hosszan tanácskoztunk a döntés előtt, és arra jutottunk, hogy a jelenet, amelyben a nemi szerv láthatóvá válik, nagyon fontos a film szempontjából, ezért vágatlanul és kikockázás nélkül akartuk vetíteni" - mondta a Kinsey-t terjesztő Socsiku cég szóvivője a Shukan Post nevű lapnak.
Az ominózus kép akkor látható, amikor Kinsey a reprodukciós aktust magyarázza az egyetemi hallgatóknak. A jelenet kulcsfontosságú a történet szempontjából, mert a tudós ekkor döbben rá, hogy ezen a téren mennyire hiányos az oktatás, és elkezd adatokat gyűjteni, hogy javíthasson a helyzet.

Az egykori zoológiaprofesszor 1948-ban jelentette meg tabudöntögető főművét, A férfiak szexuális viselkedésé-t, amely alapjaiban rengette meg a házasságon kívüli szexhez, a maszturbációhoz, a prostitúcióhoz, az orális szexhez és a homoszexualitáshoz való társadalmi hozzáállást. (origo)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS