2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Sci-fi konferenciát tartottak Skóciában: az első nap több volt a női látogató, mint a férfi

2005. augusztus 09. 16:41, utolsó frissítés: 16:41

A Skót Kiállítási és Konferenciaközpont a világ legforgalmasabb űrkikötőjévé avanzsált a napokban: Worldcon 2005 címmel rendezték meg múlt hét csütörtöktől öt napon át a World Science Fiction Society összejövetelét Glasgowban.

A rendezvényen a tudományos-fantasztikus irodalom rajongói, művelői és művészei találkozhattak egymással, hogy átadják magukat a párhuzamos valóságok és a fantasztikus világok megismerésének és élvezetének.

A konferenciát panelbeszélgetések, szemináriumok, workshopok egészítették ki, összesen mintegy 400 órányi program várta a látogatókat, akik szép számban meg is jelentek: körülbelül harminc ország 4500 sci-fi rajongója és írója képviseltette magát a rendezvényen.

Talán meglepő, de az első napon több volt a női látogató, mint a férfi.
A rendezvényen adták át vasárnap a Hugo-díjat, melyet a tudományos-fantasztikus világ Oscar-díjaként is emlegetnek. A Hugo-díj Hugo Gernsback után kapta a nevét, akit a Science Fiction Magazin atyjaként tartanak számon. A díjat évente ítéli oda több kategóriában a World Science Fiction Society (WSFS). (litera.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS