2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gyermeke hamvait hordta a medáliában, de a rendőr kokainnak nézte a port

2005. augusztus 03. 15:50, utolsó frissítés: 15:50

Egy 34 éves amerikai férfi feljelentette azt a rendőrt, aki - állítása szerint - szétszórta lányának hamvait. Jason Burnham ugyanis a nyakán függő medalionban hordta a hamvakat, a megvádolt rendőr azonban kokainnak vélte, és szétszórta azokat - áll a bírósághoz benyújtott feljelentésben.

A rendőrségi jelentés szerint egy járőr megállította Burnhamet, mert úgy találta, hogy kábítószer hatása alatt áll. Erre a férfi elmondta neki, hogy kislányának 2002-ben bekövetkezett halála óta nyugtatókat szed, mert nem bír szabadulni a borzasztó élménytől: alvás közben rágurult a kicsire, a kilenchónapos csecsemő az ő testének súlyától megfulladt. A nyakán függő medalion a gyermek hamvait tartalmazza.

A rendőr azonban ennek ellenére elvette az "urnát", és kiszórta belőle a hamvakat.Burnaham a feljelentésben 15 ezer dollár összegű - 30 millió forintnyi - nem anyagi kártérítést követelt, és indokolatlan őrizetbe vétellel, valamint személyiségi jogainak megsértésével vádolta az ellene eljáró rendőrt. (hirado.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS