2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Live8 koncertek: több mint kétmilliárd nézőre számítanak a szervezők

2005. július 01. 15:46, utolsó frissítés: 15:46


Több mint kétmilliárd tévénézőt várnak a képernyők elé szombaton a Live 8 szuperkoncertek szervezői, élükön az afrikai szegénység leküzdésének élharcosával, Sir Bob Geldoffal.

Július 2-án nyolc nagyvárosban rendezik meg a megakoncert-sorozatot, mely a július 6-án Skóciában kezdődő G8 gazdasági csúcstalálkozó vezetőire kíván politikai nyomást gyakorolni. A koncertet követően, a Long Walk to Justice program keretében a szervezők Skóciába várnak több tízezer embert, hogy jelenlétükkel képviseljék a tarthatatlan helyzet elleni tiltakozást.

A szervezők között a 20 évvel ezelőtti, legendás Live Aid segélykoncert létrehozója, Bob Geldof mellett van Bono, a U2 frontembere is. A Live 8 legfontosabb célkitűzése, hogy elérjék az afrikai országok államadósságainak eltörlését, az ellenük alkalmazott gazdasági védővámok felszámolását és olyan gazdasági folyamatok elindítását amelyek segítik önfenntartóvá válni ezeket az államokat.

A Live8 koncertsorozat fellépői között jelen lesz a Béke-Nobel-díjra jelölt Bono és zenekara, a U2, a Rolling Stones, összeáll a koncertre a Pink Floyd, ott lesz Mariah Carey, Paul McCartney, Elton John, Sting Madonnával duettet énekel, az REM és még sokan mások. A koncertek helyszínéül pedig London, Párizs, Berlin, Róma, Johannesburg, Tokió, Torontó és Philadelphia szolgálnak majd.

A látványos helyszíneken sorra kerülő koncertek sorozata Tokióban kezdődik, majd Philadelphiában és Torontóban ér véget. A fő támogató BBC minden csatornáján látható lesz az esemény. A nemzetközi színpadok koncerteit szombat délután három órától egészen hajnali kettőig két csatornán felváltva közvetíti a Magyar Televízió. (nol, kultúrport)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS