2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szex közben tilos sakkozni

2005. július 01. 15:38, utolsó frissítés: 2005. július 04. 12:30

Falk van Helsing német szerző és jogász Szex közben szigorúan tilos sakkozni című könyvében összegyűjtötte a világ képtelen törvényeit. Egy kis ízelítő a könyvből:

A Connecticut állambeli Warrenville-ben törvény tiltja szerelmi aktus közben a tubákolást. Észtország fővárosában, Tallinban pedig szigorúan tilos szeretkezés közben sakkozni.

Az Egyesült Államokban különösen kényes kérdés férfi és nő kapcsolatfelvétele. Texas államban például tilos szemezéssel vagy kézjelzéssel flörtölni vagy ilyen jelzésekre reagálni. Michigan államban tilos szerenádot adni szívünk választottjának. Georgia államban férfiak nem használhatnak lasszót kedvesük féken tartásához, Riverside-ban pedig a szerelmesek csak akkor csókolózhatnak, ha előzőleg karbolsavas rózsavízzel lemosták ajkukat.

A brazil nőket törvény kötelezi házastársi hűségre. Férjük ellenben annyi szeretőt tarthat, amennyit meg tud engedni magának. A legtöbb országban tilos a bigámia, de van olyan állam, ahol annak, akinek ennek ellenére egynél több felesége van, az büntetésből köteles mindkét asszonnyal együtt élni ugyanabban a házban és szigorúan betartani minden házastársi kötelességet.

Kötelező sötétben szeretkezni többek között az oroszországi Volgográdban és az amerikai Virginia államban, az ilyenkor égő lámpa törvénybe ütközik.
Angliában jó ha vigyáznak a motorkerékpárosok, ott ugyanis tilos az út mentén leállított motorkerékpáron szeretkezni, csakúgy mint Birminghamben egy autó alatt vagy napnyugta után egy templom lépcsőin.

Nagyon sokba kerülhet a meztelenkedés is. Szingapúrban 275 ezer forintnak megfelelő összegű pénzbírsággal sújtják a ruhátlan fürdőzést, de azt is, ha meztelenül tartózkodik valaki saját lakásában. Az olaszországi Palermóban csak férfiaknak tilos a nudizmus, mégpedig azzal az indoklással, hogy "a férfi anatómiája akaratlanul is obszcén lehet".

Kínában viszont a lábak szemlélése ütközik a közerkölcsbe. Míg ugyanis férfiak büntetlenül gyönyörködhetnek egy nő csaknem teljesen fedetlen testében, addig szigorúan tilos a meztelen nő lábfejét nézni. (mti/hvg)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS