2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Marlon Brando legszemélyesebb tárgyait árverezik gyerekei

2005. június 29. 11:39, utolsó frissítés: 11:39

A legendás hollywoodi filmsztár, Marlon Brando több mint 300 személyes tárgyát bocsátja árverésre csütörtökön a Christie´s aukciósház. Legalább 20 millió dolláros bevételre számítanak.

Brando kilenc gyermekének a kívánságára szervezi az árverést a Christie´s. A tárgyak között szerepel a tavaly elhunyt kétszeres Oscar-díjas Marlon Brando jogosítványa, fotók, ruhái, 36 oldal a Lázadás a Bounty-n című film forgatókönyvéből, bankkártyája, kerti bútora, sok könyv, levelek, néhány pamut kimonó. Elárvereznek egy olyan orvosi igazolást is, amely szerint Brando allergiás a pencilinre.

Peter Manso, Marlon Brando életrajzírója, fölháborítónak és egyenesen érzéketlenségnek tartja az árverést. A Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy a filmsztár forogna a sírjában, ha megtudná, aukcióra kerülnek legszemélyesebb tárgyai. Brando ismerhette valamelyest gyermekeit, mert halála előtt úgy rendelkezett, hogy a ha végleg eltávozik, zárják lakatra a hálószobáját.

Az árverés lehetséges vevői közt sokan szeretnék megszerezni azt a táviratot, amelyet Mario Puzo, a Keresztapa című film forgatókönyvírója küldött Brandónak, azt írva, hogy ő az egyetlenegy színész, aki el tudja játszani a Keresztapát. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS