2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Patkány-étkezés miatt omlott össze Új-Zéland kommunikációja

2005. június 27. 12:01, utolsó frissítés: 12:13

Egy éhes patkány okolható az új-zélandi kommunikációs rendszerek összeomlásáért, ugyanis átrágott egy optikai kábelt, lebénítva az ország mobiltelefon- és internet-szolgáltatását. Helyi nyomozók szerint a távközlési rendszer összeomlásának esélye egy volt a millióhoz.

A patkány valószínűleg az Északi-sziget fő kommunikációs kábelét rágta át, eközben egy telefonszerelő az ország másik részében véletlenül megrongált egy másik főkábelt.

Az egybeesés miatti káoszban a távközlés 5 órára megbénult, komoly fennakadásokat okozva ezzel a kereskedőknek, a pénzpiacoknak és a bankoknak. Néhány órára még az új-zélandi tőzsde is bezárt.

Szakértők szerint a telefonhálózatok mostani összeomlása fel kellene, hogy rázza az illetékeseket. A kormány azonban igyekezett csökkenteni az incidens jelentősségét, mondván ez csupán egy különös jelenség volt.

Pedig nem ez az első eset, hogy Új-Zélandon összeomlik az infrastruktúra egyik fontos része. 1998-ben Auckland városa sorozatos áramkimaradástól szenvedett, miután egy rosszul karban tartott elektromos kábel több ízben hibát okozott a többi vezetéken is. (bbc)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS