2020. szeptember 20. vasárnapFriderika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Illés-búcsúkoncert Csíkban: film készül, a költségeket ez indokolja

2005. június 24. 14:32, utolsó frissítés: 14:35

– reagált Rosta Mária, a Zikkurat Színpadi Ügynökség producere a koncert költségvetésével kapcsolatos írásunkra. A producer asszony elmondása szerint búcsúkoncertként mindenképp emlékezetessé igyekeznek tenni az eseményt.

– Az ilyen est az egyik legdrágább műfaj az igényes hang- és fénytechnika használata miatt – érvel Rosta Mária. A producer elmondása szerint az utolsó színpadszögig minden felszerelést és kelléket Budapestről kell szállítani, a több mint 600 km-es távolságon ez több mint tízmillió forintos kiadást jelent biztosítással, vámtételekkel együtt.

– Azt akarjuk, hogy az erdélyi közönség ugyanolyan színvonalú élményben részesülhessen, mint azok, akik a Szigeten hallják-látják majd utoljára az Illést – magyarázza az est producere.

A produkció költségvetésébe a koncertről szóló, 150 perces film gyártása is benne van vágással, utómunkálatokkal együtt; ehhez közvetítőkocsikat és a 12 kamerát szintén Budapestről kell szállítani. További jelentős tétel, hogy a produkció érdekében művészeti munkatársak, operatőrök, vagyis összesen 130 tagú stáb dolgozik több napon át a székelyföldi városban. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS