2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Oroszlánok mentettek meg a házasságtól egy 12 éves etióp kislányt

2005. június 22. 12:46, utolsó frissítés: 12:47

Három oroszlán mentett meg Etiópiában egy elrabolt 12 éves kislányt egy csapat férfitól, akik a gyermeklányt családjától elhurcolták, és akarata ellenére házasságra akarták kényszeríteni.

A három oroszlán elzavarta a lányrablókat, akik hét napig tartották fogva, és többször bántalmazták a gyermeket. A nagymacskák ezután fél napon át őrizték a kislányt, egészen addig, amíg a rendőrség, illetve a kétségbeesett család rátalált.

A tiszt szerint ha az oroszlánok nem léptek volna közbe, a dolog sokkal rosszabbul is végződhetett volna. "Gyakran megtörténik, hogy ilyen esetekben a kislányokat megerőszakolják, és össze-vissza verik, hogy rákényszerítsék őket a házasságra" - mondta.

Az etióp mezőgazdasági fejlesztési minisztérium egyik illetékese szerint az oroszlánok hasonló esetben általában megtámadják az embereket. Valószínűleg arról lehetett szó, hogy a kislány sírt félelmében, nyöszörgött a fájdalmaktól, és az oroszlánok összetévesztették ezt egy bajba jutott oroszlánkölyök vinnyogásával. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS