2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megnyílt a Marosvásárhelyi Nemzetközi Fotókiállítás

2005. június 21. 11:21, utolsó frissítés: 11:22

Az idei Marosvásárhelyi Napok nyitóakkordjaként hétfőn délelőtt a Kultúrpalota kiállítótermeiben megnyílt a harmadik Marosvásárhelyi Nemzetközi Fotókiállítás, mely egyben a helyi Fotóklub 21. országos biennáléja. A kiállításon 130 hazai és külföldi fotóművész munkái láthatók egy hónapon keresztül.

A megnyitón Török Gáspár, az 52 éve létező Fotóklub alelnöke elmondta, a nemzetközi zsűri három kategóriában osztott díjakat: monokróm, színes és digitális. Rámutatott, a kiállítás a mai világszínvonalat képviseli.

A kiállítás nemzetközi zsűrijéhez csaknem háromezer művészfotó érkezett, a következő művészeknek ítélte meg az aranyérmet: monokróm kategóriában Long Thanle (Vietnám), színes fotó kategóriában Poluektov Witali (Ukrajna), digitális kategória: Barry Mead (Nagy Britannia.).

A Markó Béla miniszterelnök-helyettes, a kiállítás fővédnöke által odaítélt speciális díjat az amerikai Thomas Langnak ítélték oda. A Maros Megyei Tanács a dániai Suszkiewicz Ole-t, a magyarországi, Nógrád Megyei Fotóklub a marosvásárhelyi Bálint Zsigmondot jutalmazta különdíjjal. (rmdsz tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS