2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Macskafogó: 2007-re elkészülhet a rajzfilm folytatása

2005. június 20. 16:21, utolsó frissítés: 17:55

Húsz év után visszatér a Macskafogó, ráadásul az eredeti alkotógárda készíti el a folytatást. A forgatókönyvet az 1986-os első részhez hasonlóan a "Kérem a következőt!" és a Mézga-sorozatot is jegyző Nepp József írja, a macskák és egerek ádáz küzdelmét pedig megint a Pumukli- és a Gusztáv-filmekben is közreműködő Ternovszky Béla rendezi.

A Macskafogó 2-nek elkeresztelt folytatás forgatási munkálatai várhatóan nyáron kezdődnek, és ha minden menetrend szerint alakul, 2007 karácsonya előtt kerül majd a magyarországi mozikba Grabovszky újabb kalandja.

Az új rész cselekményéről egyelőre még nem sokat tudni, annyit azért elárult a rendező, hogy a történet a Macskafogó kódnéven emlegetett fémbulldog feltűnése után játszódik, amikor már csak a világ eldugott részein tartják magukat az utolsó elkeseredett macskacsoportok. A folytatásban is feltűnik majd Grabovszky, de a rendező ígéretei szerint nem lesz olyan központi szereplő, mint az első epizódban. Ezúttal vélhetően nem ő fogja egyedül megmenteni az X bolygó egereit.

A Macskafogó költségvetése hárommillió dollár (a rajzfilm annak idején félmillió dollárból készült), azaz hatszázmillió forint körül mozog, amit részben állami forrásokból, részben szponzoroktól szeretnének előteremteni az alkotók. (index)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS