2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Újabb rockopera a csíksomlyói nyeregben

2005. május 27. 12:19, utolsó frissítés: 12:19

Két évvel az István, a király erdélyi ősbemutatója után ismét nagyszabású rockoperával ér véget idén július 2-án az Ezer székely leány napja elnevezésű hagyományőrző rendezvénysorozat. A csíksomlyói nyeregben most Koltay Gábor rendezésében, Varga Miklós főszereplésével a Megfeszítve című produkciót mutatják be a hagyományos műsorszámok után.

Az Ezer székely leány napjának szervezői már az István, a király utáni évben, azaz tavaly is szerették volna folytatni a rockkoncertek sorát, akkor azonban az elképzelés pénzhiány miatt meghiúsult.

Idén viszont úgy tűnik, ennek nem lesz akadálya – tudtuk meg Süket Leventétől. Az Ezer Székely Leány Napja Alapítvány elnöke az Udvarhelyi Híradónak elmondta, a Megfeszítve című rockoperát Koltay Gábor rendezésében állítják színpadra, aki a produceri teendőket is ellátja. A mű népies ihletettségű zenéjét a Kormorán együttes írta, a főszereplő pedig Varga Miklós, az István, a király Istvánja lesz. A rockopera előkészületei már zajlanak.

Az Ezer székely leány napja a hagyománynak megfelelően egy felvonulással indul, az oltárszínpadon a tánccsoportok fellépését követhetjük figyelemmel, közben lóversenyt is tartanak, amelynek nyertese egy vadonatúj nyerget vihet haza. Nem fog hiányozni a lovas-íjász bemutató sem, a népviseletben megjelentek között pedig egy egyéves csikót fognak kisorsolni. (uh)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS