2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jézus-diétával fogyaszt egy amerikai orvos

2005. május 25. 15:09, utolsó frissítés: 15:09

Don Colbert, floridai orvos szerint a karcsúság legbiztosabb titka, ha állandóan azt kérdezzük magunktól: vajon mit enne most Jézus? Az orvos most megjelent könyvében (melynek címe is azt kérdezi, mit enne Jézus?) a Bibliában említett étkezési szokásokat és étrended elemzi, és tartja követendőnek. Könyvében elsősorban a hívő emberekre kíván hatást gyakorolni, hiszen a fogyni vágyókról eleve feltételezi, az élet minden területén Jézus Krisztus követője.

Colbert doktor szerint az amerikai népet elhízási járvány fenyegeti, aminek oka, hogy honfitársai egyfolytában és mindenhol túlméretezett menüket zabálnak. Az orvos azonban eltökélte, megreformálja népe táplálkozását, és Jézus nyomdokaiba tereli z amerikaiakat.

Dr. Colbert szerint Jézus elsősorban természetes ételeket evett, leginkább zöldségeket, babot és lencsét, azok természetes mivoltában, vagyis sokszor nyersen. "Valószínűleg búzakenyeret is evett, sok gyümölcsöt, rengeteg vizet, és néha vörösbort is. Húst valószínűleg csak különleges alkalmakkor ehetett, körül-belül havonta egyszer" - sorolja tovább Jézus étkeit Colbert.

A biblikus orvos szerint ugyanakkor nem csak az számít, hogy mit eszünk, hanem az is, hogyan. Az embereknek szerinte e téren is Jézust kellene követni, ő és a tanítványok ugyanis nem habzsoltak, lassan ettek, órákon keresztül, odafigyelve az ételre, gyorskajáról pedig szó sem lehetett. (velvet)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS