2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kolbásztöltő parádét tartottak Sepsiszentgyörgyön

2005. május 23. 16:19, utolsó frissítés: 16:19

Jó hangulat, kreativitás jellemezte a hétvégén Sepsiszentgyörgyön megszervezett Kolbásztöltő Parádét. A városi sportcsarnokban sorra kerülő gasztronómiai versenyen hatvanöt hazai és külföldi csapat vett részt. A versenyzők csapatonként tíz kilogramm húst kaptak, ezt a mennyiséget kellett két óra alatt földarabolni, ledarálni, fűszerezni, bélbe tölteni, és fél méter kolbászt a zsűri asztalára letenni.

A kolbászok színben, szagban eltértek egymástól, hiszen minden vidék hozta sajátosságait, fűszereit, titkos receptjeit, de volt, aki kék kolbászt töltött, sőt volt olyan csapat is, amelyik azzal viccelte meg a zsűrit, hogy a sertésbelet felfújta, és hús nélküli kolbászt küldött elbírálásra.

Nem tudni, hogy mind a hatvanöt kolbászt megkóstolt-e a zsűri minden tagja, de tény, hogy az elismeréseket kiosztották. A díjkiosztáson kiderült, hogy az elbíráló bizottság, melynek elnöke Tóth Endre, a Duna Tévé mesterszakácsa volt, az első díjban Királyhelmec önkormányzatának csapatát részesítette, második lett a Horváth és Váncsa elnevezésű csapat Sepsiszentgyörgyről, harmadik helyet érdemelt ki a kézdivásárhelyi Polgármesteri Hivatal Őtröf csapata.(erdélyi közélet)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS