2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Fantom pénzautomaták Bukarest utcáin

2005. május 06. 16:34, utolsó frissítés: 17:03

Teljes bevetéssel dolgozik a fővárosi rendőrség a Bukarest utcáin néhány hónapja megjelent fantom pénzautomaták ügyében, amelyekkel leürítik a rászedett kártyatulajdonosok bankszámláit. A szervezett bűnözéselleni osztály illetékese az Info Pro rádiónak úgy nyilatkozott, már megvannak az első gyanúsítottak.

A Romániában premiernek számító módszert bevető bűnszövetkezetnek a gyanús automaták leleplezéséig közel 300 millió lejt sikerült elcsalnia. A gép a behelyezett hitelkártyát beszkeneli és megjegyzi a PIN-kódot, később ezek segítségével kiürítik az áldozat számláját.

A pénzautomata közli, hogy a kívánt tranzakciót nem lehet végrehajtani, és visszaadja a kártyát – ez önmagában még nem kelt gyanút a tulajdonosban. A lopásra csak akkor derül fény, amikor a számláról hirtelen eltűnik az összes pénz.

A rendőrség figyelmezteti a lakosságot, ne használjanak gyanúsnak vélhető automatákat, például olyanokat, amelyek mindenféle felügyelet nélkül a tömbházak lépcsőházaiban vannak elhelyezve. (info pro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS