2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Cosa Nostra-nak csempészett Frank Sinatra?

2005. május 06. 11:25, utolsó frissítés: 17:10

Frank Sinatra, az ismert amerikai énekes filmsztár cáfolatai ellenére mégis a maffiának dolgozott, állítja egy nemrég kiadott Sinatra-életrajzban Jerry Lewis, az ismert amerikai filmszínész.

A Vanity Fair című amerikai folyóirat eheti számában részletet közöl a Sinatra: The Life című életrajzi könyvből. Ebben Lewis beszámol arról, hogy Sinatrát egy ízben hajszál híján rajtakapták, amikor a Cosa Nostra nevű maffiaszervezet hárommillió dollárját csempészte az Egyesült Államokba. 1946-ban egy vámos kinyitotta Frank Sinatra bőröndjét, amelynek mélyén 50 dolláros címletekben hárommillió dollár lapult. Időközben azonban a sztárt éltető tömeg nyomása annyira felerősödött, hogy a vámos nem nyúlt bele a bőröndbe, hanem gyorsan visszazárta, így nem fedezte fel annak tartalmát. "Sinatrának befellegzett volna, ha rábukkannak a bankjegyekre" - kommentálta Jerry Lewis az esetet, amelynek azonban ő maga nem volt szemtanúja.

Az életrajz szerzői szerint ez 1946-ban a maffiózó Lucky Lucianót az amerikai hatóságok Olaszországba toloncolták. Ekkor, állították, Frank Sinatra felajánlotta szolgálatait mint futár. Sinatra ajánlatát az magyarázta, hogy Luciano és Sinatra nagyapja egyaránt Lercara Friddi szicíliai falu szülöttei voltak, ezt azonban a híres énekes tudatosan elhallgatta. (mti/index)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS