2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az e-bay-en árverezték el a pápa egykori Golfját

2005. május 06. 11:16, utolsó frissítés: 17:10

Közel 190 ezer euróért kelt el – nem végleges adatok szerint – csütörtök este XVI. Benedek pápa még bíboros korában használt VW Golfja az e-bay internetes aukciós ház árverésén.

Április 28-án tették közzé a 9500 eurós kikiáltási árat, azóta egészen csütörtök este fél nyolcig folyt a licitálás, a végső ajánlat 188 938,88 euró volt. Ez azonban csaknem félórás késéssel vált ismertté a dpa hírügynökség révén, mivel világszerte olyan nagy volt az érdeklődés, hogy a jelzett időpont előtt pár perccel az internetes honlap gyakorlatilag elérhetetlenné vált.

A dpa hangsúlyozta is, hogy az aukció érvényességét még meg kell erősíteni, éppen a távközlési csatornák túlterheltsége miatt. A hatéves egykori "pápamobil", amelyben 75 ezer kilométer van, a német Benjamin Halbe polgári alkalmazott tulajdonában volt. A fiatalember csak a gépkocsi okmányaiból tudta meg, hogy az előző tulajdonost Joseph Ratzingernek hívták. Amikor idén januárban tízezer euróért megvásárolta a kocsit, az autókereskedő csak annyit mondott neki, hogy "ebben az autóban mindig áldás kíséri majd az útját".

XVI. Benedek pápa azonban - legalábbis hivatalos közlés szerint - soha nem vezette a kocsit, mert nincs jogosítványa. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS