2021. szeptember 24. péntekGellért, Mercédesz
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A fapadosok emelik az ingatlanárakat

2005. május 05. 11:14, utolsó frissítés: 11:35

Franciaországban és Spanyolországban azokban a településekben nőnek az ingatlanárak, melyeket könnyen el lehet érni olcsó fapados járatokkal. A többszörösére emelkedtek a nyaralók árai azokban a franciaországi városokban és falvakban, melyek megközelíthetők fapados járatokkal. Az olcsó légi megközelíthetőség akár százezer eurót is dobhat egy ház árán.


A Világgazdaság szerint a fapadossal könnyen megközelíthető Montpellier-ben négy év alatt két-, két és félszeresére nőttek az ingatlan árak. Saint-Etienne-ben viszont, mely nem rendelkezik fapados repülőket fogadó reptérrel, csak 44%-kal drágultak a nyaralók.

Spanyolországban hasonló a helyzet, Madridban, Sevillában és Malagában emelkednek gyorsan az ingatlanárak. Szakértők szerint az olcsó megközelíthetőség miatt a következő években is túlkereslet fogja jellemezni a fapados járatokkal elérhető városok ingatlanpiacát. Ráadásul a szakmai befektetők is felfigyelnek a térségre. Az egyetlen kockázat, a fapados járat megszűnése lehet. (világgazdaság/index)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS