2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kosarat kap a B-vércsoportú kérő

2005. május 03. 11:59, utolsó frissítés: 15:24

Az ázsiai ország párkereső hölgyei úgy vélik, rátaláltak a megoldásra, hogy mi alapján lehet kiválasztani az ideális partnert: elegendő megtudakolni vértípusát és máris kiderül, érdemes-e egyáltalán szóba elegyedni vele.

A női magazinok és a televízió különböző műsorai által sulykolt elmélet szerint a legrosszabb természettel a B-vércsoporthoz tartozó férfiak vannak megverve. Míg a nullás vércsoporthoz tartozók kimutatják az érzelmeiket és szenvedélyesek, az A-típusúak pedig elmélkedő maximalisták, addig a B-típusúak önzők és forrófejűek. Mindezek hatására egy nemrégiben végzett internetes közvélemény-kutatás szerint a nők 40%-a nem lépne házasságra B-vércsoportú férfival.

A szöuli egyetem kórházát is gyakran keresik fel olyan nők, akik képtelenek eldönteni, hogy viszonyt kezdjenek-e egy férfival, vagy sem, mert az illető a mindenki által rossznak tartott vércsoporthoz tartozik.

A tudósok hiába hangoztatják, hogy az elméletnek nincs semmiféle tudományos alapja, és az emberek alapvető tulajdonságait nem a vércsoportjuk határozza meg, a szerelemre vágyó hölgyek rendre kikosarazzák a B-vércsoportú férfiakat. A vértípus és a személyiség közötti kapcsolat amúgy évtizedek óta slágertéma Ázsiában: az elmélet Japánban és Dél-Koreában a legnépszerűbb. (mti/index)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS