2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bollywoodi Oscar a Baywatch-sztárnak

2005. május 02. 17:08, utolsó frissítés: 2005. május 03. 16:10

Hétvégén osztotta ki az Oscarnak megfelelő díjait, a Bollywood Movie Awards-t az indiai filmipar, amelyen David Hasselhoff az "Év nemzetközi sztárja" elismerésnek örvendhetett. A rendezvényre az Egyesült Államokban, a New Jersey-i Taj Mahal kaszinóban került sor, ami szintén kifejezi Bollywood azon törekvését, hogy a filmgyártásban globális nagyhatalommá váljon. A játékterem egyébként kiváló helyszínnek bizonyult a showhoz, amely amerikai mozi csillogását keverte az oscar-gálák műsorából már régen száműzött retro hangulatú, varietés táncbetétekkel.

A főként indiai származású amerikaiakból álló közönség lelkesen ünnepelte a legjobb rendezőnek járó díjat elnyerő, veteránnak számító Yash Chopra-t, aki a Veer-Zaara című filmjével üdvözült. De a mivel Bollywood-tól sem idegen a díjhalmozás, ugyanezen alkotás kapta a legjobb filmnek és a legjobb színésznek járó díjat is.

"A győztes az indiai Spielberg" – jelentette be a nyertest David Hasselhoff, aki a díj átvételekor a legnagyobb tapsot kapta, bár a rendezvényen jelen volt Lara Dutta, India szépe is. Hasselhoff a rajongók szavazatai alapján érdemelte ki a fáklyára vagy virágcsokorra emlékeztető szobrocskát, mivel a Baywatch és a Knight Rider sorozatok továbbra is rendkívül népszerűek Indiában. A színész maga is elismerte, nem áll messze tőle Bollywood "légvárépítése". Mint mondta, büszke ezekre a sorozatokra, mivel életek mentéséről szólnak, és nem a gyilkolásról. (reuters)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS