2020. december 5. szombatVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Péniszverseny: az olaszoké a leghosszabb

2005. április 22. 15:17, utolsó frissítés: 15:17

Egy hongkongi tanulmány szerint a kínai férfiak péniszhossza átlagosan 8,46 cm. Ehhez az eredményhez öt hónapon át folytak a mérések 148 férfi bevonásával. A legfiatalabb 23 éves, míg a legidősebb 93. Erekciós állapotban azonban nem mérték meg a hímvesszőket.


Más országokban is végeztek már korábban hasonló méréseket, aminek alapján a kínaiak a középmezőnyben vannak. A németeké 8,6 centi, az izraeli férfiaké 8,3, a törököké 7,8. A legrövidebb a Fülöp-szigeteki férfiaké: 7,35 centis, a leghosszabb pedig olaszoké, ott 9 centi az átlag. Az Egyesült Államokban 8,8 centiméteres az átlagméret.

A hongkongi urológusok, akik a mérést végezték, úgy találták, hogy minél kövérebb valaki, annál kurtább a hímtagja. Ennek oka a véredények állapotának hízás miatti rosszabbodása lehet. A testmagasság és a péniszhossz között viszont nem találtak összefüggést.

Nem árt tudni viszont, hogy alapvetően kétféle hímvessző létezik, az un. hús- és a vérvessző. Az előbbi nyugalmi állapotban terjedelmesebb, mint a második, ám erekció közben nem sokkal nagyobb, mint petyhüdten. A vérvessző viszont jókorát képes nőni, ha vérrel telítődik. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS