2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szex nélkül marad Budapest?

2005. április 22. 14:10, utolsó frissítés: 14:10

Felbontja a szexpláza létesítésére kötött szerződést a Lurdy Ház az A2 Welness Kft.-vel - jelentette be Kökény Mihály, Ferencváros szocialista parlamenti képviselője. Vállalkozók egy csoportja korábban bejelentette: októberben 5500 négyzetméteres szexuális szórakoztató-központot kíván nyitni, ahol a vágykeltésre alkalmas szolgáltatások teljes körét kínálják.

A politikus nem vitatja: a jogszabályok nem tiltják, hogy efféle központot hozzanak létre, maga azonban példátlannak és provokatívnak tartja a kezdeményezést, hiszen az üzletközpontban okmányiroda és földhivatali kirendeltség is működik, emellett a környék lakossága számos más szolgáltatás miatt is felkeresi a létesítményt. Kökény szerint érthető a környéken élők felháborodása, amelynek hatására a kerületi önkormányzat egyhangú határozatban kérte fel a kerület országgyűlési képviselőit, hogy akadályozzák meg a szexcentrum létesítését.

A pláza ellen szól az is, hogy a környéken élők féltik gyermekeiket, és attól is tartanak, hogy a közeli lakások jelentős részét prostituáltak vásárolnák fel, hiszen az üzletközpont csupán az ismerkedéshez teremtené meg a feltételeket, a tényleges szolgáltatás nyújtásához nem adhatna segítséget.

Kökény ugyanakkor nem vonta kétségbe, hogy a szexpláza szolgáltatásai iránt igény mutatkozik, s közölte, ha ezt a városon kívül, zöldmezős beruházás keretében létrehozandó létesítményben elégítik ki, nem tenne ellenvetést.

A szexuális szolgáltatóközpont létrehozásán dolgozó Vermes János emlékeztetett: a szexplázát biztonsági személyzettel és kamerákkal őrzött elkülönített területen hoznák létre, ahol belépti díjat szednének, és szigorúan megszűrnék a látogatókat. A szerződésbontásról nem kívánt nyilatkozni. Hangoztatta: ez üzleti ügy. (nepszabadsag)Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS