2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Radioheadé minden idők legjobb albuma – Channel 4 nézői szerint

2005. április 20. 11:33, utolsó frissítés: 11:33

A Radiohead 1997 júliusában megjelent OK Computer című albumát választották a brit Channel 4 tv-csatorna nézői minden idők legjobb lemezének, megelőzve a U2-t, a Nirvanát és a Beatlest.

A voksoláson mintegy 400 ezren vettek részt. A második helyre a U2 korszakalkotó 1987-es albuma, a The Joshua Tree került, a harmadik a grounge-zene etalonja, a Nirvana 1991-es Nevermind-ja lett.

Michael Stipe, az R.E.M. énekese szerint az OK Computerrel a Radiohead meg akarta mutatni a fanyalgóknak, hogy mire képesek valójában, és ebből egy klasszikus, ragyogó lemez lett. Három évvel ezelőtt a Channel 4 hasonló szavazásán a Beatles Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Bandje végzett az élen. Az 1967-es mű most csak a 7. lett.

Thom Yorke, a Radiohead frontembere a napokban új dalt mutatott be egy, az igazságos kereskedelemért síkra szálló londoni koncerten. A House of Cards című új kompozíciót önálló akusztikus programban játszotta el, a No Surprises, a Glass Flowers, a Nude és a Reckoner mellett. (mti rockháló)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS