2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem tudta Băsescu kabinetfőnöke: Norvégia királyság, továbbá nem EU-tag

2005. április 19. 16:44, utolsó frissítés: 16:46

Egyórás interjú során árulta el Elena Gabriela Udrea, Băsescu elnök kabinetfőnöke: nem zavarja a manele-muzsika, továbbá az sem, hány tagja van jelenleg az Európai Uniónak. Mindez Robert Turcescu 100% című műsorában derült ki hétfő este, melyet a Realitatea Tv közvetített. Részlet az adásból:

Turcescu:– Hallotta már, hogy Norvégia elnöke azt nyilatkozta, hogyha Románia és Bulgária az EU tagja lesz, népszavazást kezdeményez arról, hogy döntsön a norvég nép arról, kilép-e vagy sem az ország az Európai Unióból?
Udrea: – Nem zavar ez a dolog.

Udrea korábban Băsescu tanácsadójaként a bukaresti főpolgármesteri hivatalában dolgozott. Egy másik városházi tanácsos, Cristina Pirvulescu integrációs miniszteri jelölését azért vétózta meg a parlament illetékes szakbizottsága, mert alig volt tisztában a tárca feladatkörével.

Norvégia lakossága különben 1971-ben népszavazáson utasította el a tagságot az Európai Közösségben, mely így 1973-ban csak Dániával, Nagy-Britanniával és Írországgal bővült. Az ország államformája alkotmányos királyság, jelenleg V. Harald néven a glücksburgi hercegi család egyik tagja az uralkodó. (hotnews.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS