2021. október 18. hétfőLukács
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Bejött a Kendermag Egyesületnek az önfeljelentő mozgalom

2005. április 13. 16:46, utolsó frissítés: 16:46

Önfeljelentő mozgalmat indított Magyarországon a marihuána-fogyasztás liberalizálásáért lobbizó Kendermag Egyesület. Elsőként a szervezet elnökhelyettese két társával tett vallomást a rendőrségen arról, hogy fogyasztott már kábítószert. Akciójukkal arra akarták felhívni a figyelmet, hogy a magyar drogtörvény –mely a fogyasztást bűncselekménynek tekinti – nem életszerű és nem is tartható be.


A legújabb önfeljelentő Lángh Júlia író, újságíró, egyebek mellett az Egy budai úrilány című könyv szerzője. Nyilatkozata: "– Négy évtizeden keresztül időnként fogyasztottam, és mind a mai napig fogyasztok marihuánát. – Háromunokás nagymama vagyok, úgy éreztem, kötelességem példát mutatni. Egyetértek ugyanis azzal, hogy betarthatatlan törvény ellen, engedelmességgel kell tiltakozni."

A Kendermag jelentése szerint az első akció óta több mint kétszázan léptek be az egyesületbe, közöttük Csiszár Jenő, Hajós András, Jancsó Miklós, Konrád György, Müller Péter Sziámi, Palotai Zsolt, Spitzer Gyöngyi Soma, Szőke András, Török Ferenc, Varga Zsuzsa és az Anima Sound System tagjai.

A Buzi-e vagy című számával elhíresült Paizs Miklós (Sickratman) pár hónapos gyerekével együtt személyesen ment be az Országos Rendőrfőkapitányság Teve utcai székházába önfeljelentését aláírni. (nol)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS

  • Portfólió

(c) Média Index Egyesület 1999-2021