2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lopkodják a lófarkakat és a lótrágyát

2005. április 07. 12:21, utolsó frissítés: 13:07

Lófaroktolvaj után nyomoz a rendőrség az Egyesült Államokban. Wisconsin államban immár negyedik alkalommal vágta le az állatok farkát egy ismeretlen tettes. A rendőrség pénzjutalmat tűzött ki annak, aki a lófaroktolvaj nyomára vezeti a hatóságot. Egyelőre azt sem tudják, mi célból gyűjthet lófarkakat a tolvaj.

"Talán valamilyen rituáléhoz kellhet" - mondta a megyei seriff. Egy nyomozónő szerint viszont lószőrből font ékszerekhez, karkötőkhöz szerzi be a nyersanyagot az illető.

Martin Weitzman, egy harvardi közgazdaságtan professzor kisteherautószámra hordta a lótrágyát egy lótenyésztő farmer az istállója mellől. A minap útját állta a gazdaság intézője, és kihívta a rendőrséget. Weitzman előbb éktelenül dühös lett, aztán megpróbált osztozkodni: 20, majd 40 dollárt ajánlott fel a hatalmas rakás lóürülékért és az azzal járó szalmáért. Az intéző azonban hajthatatlan maradt, mert egyszer, és mindenkorra véget akart vetni annak, hogy Weitzman évek óta megdézsmálja a lótrágyát.

A professzor így aztán bíróság elé kerül. Egyrészt tolvajlással vádolják - 250 dollárnyi értékben -, másrészt magánterületre történt jogtalan behatolással, továbbá birtokrongálással, mivel autójának kerekei túl mély nyomokat hagytak. A lótrágya helyi ára egyébként 35 dollár teherautónként, ennyiért árulja a farm, de saját földjei trágyázására is használja. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS