2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bob Marleytól kért interjút a BBC

2005. április 04. 15:21, utolsó frissítés: 15:21

A BBC pironkodva kért elnézést a brit közszolgálati tévé legújabb kínos bakija miatt, jelenti az Associated Press. A BBC harmadik csatornája ugyanis azzal fordult emailben a Bob Marley Alapítványhoz, hogy az énekes segítsen nekik egy új műsor elkészítésében.

A BBC-3 dokumentumfilmet szeretett volna forgatni a huszonnégy évvel ezelőtt rákban elhunyt reggae-énekes egyik legnagyobb slágeréről, a No Woman, No Cry című dalról. Az emailben megfogalmazott kívánság szerint az interjún kívül pár napot a stábbal töltött volna az énekes, és "csak az ő részvételével működhet a dolog".

A BBC illetékesei közleményükben sajnálkozásukat fejezték ki, hogy az elküldött levél szerzői nem tájékozódtak arról, hogy az énekes 1981 májusában, 36 évesen meghalt. A BBC sajtóreferense az AP kérdésére megerősítette, hogy szó sincs áprilisi tréfáról, a szerencsétlen levél valóban eljutott a címzetthez. A Reuters értesülései szerint az alapítványnál dolgozók nem vették túl rossz néven a kegyeletsértő tévedést. "az alapítványnak rendkívül jó humora van" idézi a hírügynökség a BBC közleményt.

Marley hatvanadik születésnapját nemrég, február 6-án ünnepelte a világ reggae-szerető fele, a rastafari "ígéret földjén", Etiópiában kétszázezer embert vonzott az esemény. (velvet)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS