2021. október 18. hétfőLukács
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A házasság mellékhatása az elhízás

2005. március 22. 12:34, utolsó frissítés: 12:34

A házasság első évében átlagosan öt kilóval gyarapszik az olasz párok testsúlya, sok esetben akár nyolc-tíz kilót is felszednek a friss házasok. A boldog házasság nyomán hízó pocakról, dagadó tokáról és a deréktáji úszógumiról a La Stampa című torinói lapban kedden ismertetett olasz felmérés számol be, amelynek során 580 házasságban élő embert.


Az olasz tanulmány szerint a révbe ért szerelmes egyrészt eltunyul, megszabadulva a partnerkeresés mindennapi feszítő gondjaitól - az ilyen adrenalin hiánya az olasz szakemberek szerint a szervezet zsírégetési képességét is alaposan mérsékli a pszichológiai hatások mellett -, másrészt alapjaiban megváltozik az étrendje is.

A megkérdezettek 14 százaléka azért eszik többet, mert szinte kizárólag az étkezések biztosítanak alkalmat arra, hogy kettesben legyenek. A megkérdezettek 13 százaléka az étvágynövelő tényezők között említette még, hogy a házasságban immár több időt töltenek otthon, míg hét százalékuk a fizikai leterheltség hiányát okolta azért, hogy sokat eszik.

Mindenesetre intő jel, hogy az olasz egybekelők mindössze nyolc százaléka tudta megőrizni, illetve csökkenteni testsúlyát. (velvet)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS