2021. október 18. hétfőLukács
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Bush nem akart nyilatkozni füvezéséről

2005. február 22. 09:50, utolsó frissítés: 09:50

Marihuánázhatott fiatal korában George W. Bush egy titokban készített hangfelvétel szerint, amelyet hétfőn játszott le az ABC televízió. Még texasi kormányzóként Bush beszélgetőtársának azt mondta, hogy ifjúkori botlásai megakadályozhatják indulását az elnöki tisztségért.


Az illető titokban hangfelvételt készített beszélgetéseikről, amelyek az azt megelőző két év során hangzottak el, hogy George Bush a Republikánus Párt hivatalos jelöltje lett a 2000-ben.

Bush az egyik felvételen nem ért egyet azzal, hogy az akkori alelnök, Al Gore bevallotta, hogy korábban szívott marihuánát: "– Nem számít, hogy LSD, kokain, marihuána, vagy bármi más ezekből a dolgokból, mivel ha az egyik kérdésre válaszolok, jön a másik. És én nem válaszolok ezekre a kérdésekre. És ez az elnökválasztási esélyembe kerülhet nekem" – mondta.

A fehér házi szóvivő vasárnap kijelentette, hogy az elnök nem vitatja a felvételek tartalmát. Hozzátette, hogy a szalagok olyan alkalmi beszélgetéseket rögzítenek, amelyeket Bush texasi kormányzóként folytatott valakivel, akiről azt hitte, hogy a barátja. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS