2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem Demszky felelős a hivatali múmiáért

2005. február 17. 14:10, utolsó frissítés: 14:10

Az utolsó szó jogán elnézést kért Budapest főpolgármesterétől az a férfi, akit azzal vádolnak, hogy megölte főbérlőjét a hivatal alagsorában. Az áldozat mumifikálódott holttestére még tavalyelőtt bukkantak rá.

A vád szerint a férfi 2002. novemberében csempéket lopni ment főbérlőjével a hivatal alagsorába. Ámde összevesztek, és a román állampolgárságú T. György egy deszkalappal többször fejbe verte, egy késsel hátba szúrta főbérlőjét, aki a helyszínen életét vesztette. A bántalmazás során a rendőrség szerint több mint hatvan darabba tört az áldozat
koponyacsontja.

A vádlott ezután a hullát a pincében, eldugott helyen lévő WC-be rejtette. A mumifikálódott holttestet 2003. július 29-én találták meg. A férfi csütörtökön az utolsó szó jogán azt mondta, átérzi cselekedete súlyosságát. Mint mondta, hibát követett el, amikor nem jelentette a bűntényt és megkönnyebbült, amikor a rendőrség kiderítette az ügyet.

"Elnézést kérek Demszky úrtól a kellemetlenségekért, amik őt érték, mivel a sajtó mindenféle sületlenséget írt erről, és politikai támadásnak állították be a dolgot, miközben ennek semmi köze az ő munkájához" – tette hozzá a férfi az utolsó szó jogán. (mti/hvg)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS