2020. szeptember 20. vasárnapFriderika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

32 milliárdos kártérítést követel levágott péniszéért

2005. február 07. 14:47, utolsó frissítés: 14:47

825 ezer eurós, azaz 32 milliárd lejes kártérítést követel az a 32 éves bukaresti férfi, akinek a fővárosi Prof. Dr. Theodor Burghele kórház egyik sebésze háromba vágta a péniszét. Ion Jiga herefájdalmakra panaszkodva fordult július közepén Dr. Naum Ciomuhoz, aki rákdaganat-veszélyre hivatkozva javasolta a mielőbbi operációt.

Az illetőn azóta két műtétet hajtott végre a bukaresti Floreasca kórház plasztikai sebész főorvosa, legutóbb két hete a húgyvezeték elzáródását kellett orvosolni. A beteg beszámolója szerint iszonyú fájdalmai voltak, a fájdalomcsillapítók mindössze egy óráig hatottak.

Jiga műhiba-pert indított az orvos ellen: a 825 ezres összeget két ügyvédje egy hasonló amerikai eset alapján javasolta, ahol a vétkes orvos biztosítója 900 ezer dollárt kellett kifizessen. A perben a harmadik tárgyalást pénteken tartotta a bíróság: kihallgatták az orvost és betegét is, továbbá iktatták a kártérítési kérelmet. A bíróság úgy döntött, az eljárásba bevonja az Astra biztosítót, amelynél Ciomu műhiba-szerződését megkötötte. (libertatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS