2020. szeptember 20. vasárnapFriderika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Itt az ördögűzési továbbképzés!

2005. január 24. 12:12, utolsó frissítés: 12:12

A római pápai egyetemi továbbképző tanfolyamot szervez papoknak az ördögűzésről és a felszabadító imáról. Az Ördögűzők Nemzetközi Szervezetének Gabriele Amort atya az elnöke. A 79 éves olasz pap Rómában él és dolgozik, munkája 14 év óta az ördögűzés.

Amort több mint 40 ezer megszállottat szabadított meg a sátáni erőktől. Az atya a világ legismertebb ördögűzője, könyvet is írt, tizennégy nyelvre fordították le. A keresztény egyházak keleten és nyugaton is komolyan veszik a kérdést: a római Gregoriana katolikus egyetemen külön tantárgy az exorcizmus.

Emberfeletti erőkről van szó: vannak megszállottak, akik hirtelen tökéletesen antik nyelveket beszélnek, mások vasszöget hánynak. Ez nem sátánizmus, semmi köze az orgiához, droghoz – írta. A megszállottság nem függ kultúrától, társadalmi rétegtől, 90%-ban a gonosz műve, amelynek a fiatalok és az idősebbek válnak a legkönnyebben áldozatává.

Az exorcizmus mindenek előtt diagnózis. Ami pedig a gyógyítást illeti, minden ördögűzőnek megvan a maga módszere. Hatalmasak a különbségek: a házassága miatt az egyházból majdnem kicsapott afrikai püspök, Milingo előtt a sátántól megszállt emberek vergődtek, üvöltöztek. Ha vele hasonlítjuk össze Amort atya tevékenységét, az olasz pap inkább orvosra emlékeztet, csak nem a testet, hanem a lelket igyekszik gyógyítani. (radio.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS