2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

"Egyszerűen hülye" a nácinak öltözött Harry herceg

2005. január 14. 12:14, utolsó frissítés: 12:40

Belpolitikai botrányt okozott Harry herceg, aki a trónöröklés rendjében édesapja, Károly és bátyja, Vilmos után a harmadik helyen szerepel. A több mint 3 milliós példányszámú brit bulvárlap, a The Sun csütörtöki kiadásának címoldalán Harry, a náci címmel fotótudósítás jelent meg a hercegről, aki múlt szombaton horogkeresztes karszalagot viselve jelent meg egy jelmezbálon.

A 20 éves trónörökös Rommel tábornok afrikai hadseregcsoportjának uniformisára emlékeztető ingbe öltözött, és arra tűzte fel a horogkeresztet. A The Sun cikke kiemeli, hogy Harry röviddel az auschwitzi haláltábor felszabadulásának 60. évfordulója előtt találta helyénvalónak, hogy "Hitler Youth"-nak, azaz Hitlerjugendnek maszkírozza magát.

Károly herceg londoni hivatala közleményt adott ki, amelyben Harry elismerte, hogy "a jelmez kiválasztása szerencsétlen volt". Válaszul a kaliforniai székhelyű Simon Wiesenthal Központ azt javasolta, hogy Harry vegyen részt az auschwitzi tábor területén tartandó megemlékezésen, a herceg korábbi nevelője meg úgy nyilatkozott, Harry vagy nem ismeri a történelmet, vagy "egyszerűen hülye". (nol/bbc)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS