2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Zavarja az utasokat a bukaresti énekes koldusok repertoárja

2005. január 07. 11:07, utolsó frissítés: 11:07

A bukaresti tömegközlekedéssel utazók közlése szerint többségüket nemcsak a kéregetéssel zavarják az énekes koldusok, hanem azzal is, hogy rendszerint nem változtatnak repertoárjukon. A fővárosi tömegközlekedési vállalatnak (RATB) sem pénze, sem törvényes lehetősége nincs fellépni az ügyben – közölte a vállalat szóvivője.

Az utasok megfigyelése szerint mindenik járatra egy-egy kolduscsoport szakosodott. A 41-es buszban például egyikük azzal a poénnal igyekszik adakozásra bírni az utasokat, hogy "ma fizetésnap van, adjatok valamit, mert egy hete nem jártam erre". Egy másik csoport Eminescu Sara pe deal című költeményét adja elő megzenésítve.

Egyedül a 2-es metrón nem utazhatnak koldusok – itt egy testőrcég felügyel. A RATB viszont nem tudja ellenőrizni a többi metrót, illetve az összesen 2500 megállóban megforduló 1500 jármű mindegyikét. A vállalat a rendőrséggel is együttműködik a koldulás visszaszorítása érdekében, bár a cég szóvivője azt mondja, ez nem a RATB, hanem az egész társadalom problémája. (evz)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS