2020. szeptember 20. vasárnapFriderika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem beszélhettek magyarul a hokisok

2005. január 04. 15:12, utolsó frissítés: 15:12

George Iustinian, a Bukarestben edzőtáborozó 20 éven aluli jégkorong-válogatott vezetőedzője év végén megtiltotta a Hargita megyei játékosoknak, hogy magyarul beszéljenek egymás között, ezért a fiatalok elhatározták, hogy hazajönnek. A panaszok között volt az is, hogy a másodedző, Remus Bianu több alkalommal ittas állapotban érkezett az edzésekre – írja a Hargita Népe napilap. A 21 tagú válogatottból a többség, 16 játékos Hargita megyei. A szülők és Kurkó János György, a Román Jégkorong Szövetség alelnöke, a HC Csíkszereda elnöke petíciót fogalmaztak meg a szövetség vezetőségének, amelyben leszögezik: Iustinian edző gesztusa negatívan befolyásolta a játékosok lelkiállapotát és konfliktusokhoz vezetett.

Korábban, a szlovákiai turnén nem voltak megfelelőek a felkészülés körülményei és több játékos megbetegedett. Bukarestben nem fordítottak gondot orvosi ellátásukra, sőt egyeseket a gyógyszertárba küldtek orvosságért – szólnak a további vádak. Mindezekért az aláírók kérték Iustinian és Bianu edzők menesztését. Szilveszter napján egy buszt küldtek a gyerekek után, a Hargita megyei játékosok elindultak hazafelé. A jégkorongozókat a szövetség vezetőségének Ploiesti környékén sikerült rávennie arra, hogy térjenek vissza, ugyanis a Iustinian–Bianu edzőpáros lemondott. Elsején hajnalban a csíkszeredai Györgypál Tamás testnevelő tanár a HC és a sportiskola edzője a fővárosba utazott és átvette a válogatott vezetését.

A mától vasárnapig Bukarestben zajló, III. értékcsoportú utánpótlás jégkorong-világbajnokságon Japán, Kína, Szerbia és Montenegró, Litvánia, Hollandia és Románia lép jégre. Az első helyezett feljut a II. értékcsoportba, az utolsó pedig kiesik. (hargita népe)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS