2020. szeptember 20. vasárnapFriderika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Negyven euróért püfölhető a számítógép

2004. november 25. 13:35, utolsó frissítés: 13:35

Madridtól százhatvan kilométerre, a Lubia nevű faluban üzemeltetett szeméttelep "haragterápia" címmel hirdeti a szolgáltatását. "Szétvertem a számítógépemet, és ezzel kiadtam minden stresszt, és ez egyszerűen csodálatos" - nyilatkozta egy boldog kliens a StopStress cég szolgáltatásáról.

A csoport szerint a terápia azért fontos, mert hozzájárul a feszültség csökkentéséhez. A brit guildfordi Surrey Egyetem idei kutatása szerint ugyanis a számítógép, a mobiltelefon és laptop növelik a munkahelyi stressz szintjét.

Aki igénybe veszi a "haragterápiát", sisakot kap, overallt és védőszemüveget, és metálzenével segítik a ráhangolódásban. Két óra áll a frusztráltak rendelkezésére, de általában csupán harminc percig tart egy-egy ütlegelő menet.

"Amikor megérkezik valaki, először fél és bizonytalan, de mi segítünk, rábeszéljük a pusztításra. Végül aztán mindenki – aggodalom nélkül – szétveri a tárgyat, amit szeretne, és amint kiadja a stresszt, megnyugszik" – mondta Jorge Arribas, az egyik alapító. (index)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS