2020. szeptember 20. vasárnapFriderika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Veszett volt a brassói gyilkos medve

2004. október 20. 10:25, utolsó frissítés: 10:25

Bár a bukaresti járványtani intézet vizsgálatainak végleges eredményére legalább egy hétig várni kell, az első tesztek szerint veszett volt az a fiatal hím medve, amely szombaton Brassóban megölt egy embert, 11-et pedig megsebesített. Heten még kórházi kezelésre szorulnak, többségük az intenzív osztályon fekszik igen súlyos állapotban. Az állattal és a sebesültekkel érintkezésbe került mintegy 100 személyt beoltják.

A Keresztényhavas által elválasztott két városnegyed peremerdejét nem szabad megközelíteni, a háziállatokat nem szabad elengedni, legeltetni, a kóbor állatokat pedig kiirtják és elégetik. Így határozott a hétfőn este összehívott válságparancsnokság, amely Brassótól keletre, mintegy 30 kilométeres távolságban több üdülőhely érintésével egy úgynevezett biztonsági övezetet is körülhatárolt. S itt három hónapra megtiltották a turistáknak az erdőjárást.

Brassóban mostantól tilos a városba látogató barnamedvék etetése és filmezése, s a polgármester valószínűleg megszerzi az engedélyeket a kilövetésükre.

A Brassó fölötti Keresztényhavasban több tucat medve él, közülük legalább hét rendszeresen a lakótelepi kukákban keresi táplálékát. Hétfőn este is Brassóban járt bocsaival egy anyamedve.(rádió.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS