2020. szeptember 20. vasárnapFriderika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Száz euróért tökéletes alibit kaphatnak a belgiumi hűtlenkedők

2004. augusztus 16. 15:11, utolsó frissítés: 15:11

Hatalmas sikert aratott Belgiumban az az eredetileg félig-meddig tréfának szánt kezdeményezés, amely amerikai mintára kínál tökéletes alibit hűtlen házastársaknak. A Mona-Libi nevű szolgáltatótól már törvénytelen cselekedetek elleplezésére is sokan kértek ajánlatot (többek között autóbalesetek ügyében, de beteget jelentő alkalmazottak is gyakorta hívják a forróvonalat), de az ügynökség jogsértések fedezésére nem vállalkozik.

Az alibikészítés során az ügynökség igyekszik minden lehetőségre felkészülni. Valós eseményekre szóló meghívókat küld az eltűnni vágyó ügyfelek otthonába, ebben szükség esetén telefonszámot, sőt szállodai szállásfoglalást is mellékelnek. További elővigyázatossági intézkedésként a telefonszám a Mona-Libi alkalmazottjánál cseng ki, aki rögzíti az esetleges üzenetet, majd továbbadja azt az ügyfélnek. Amennyiben a meghívó például egy színházi előadásra szól, az alibi tökéletesítése érdekében az ügyfélnek jegyet is rendelnek.

A Mona-Libi minden apró részletre odafigyel: szállásfoglalás, szemináriumokra való beiratkozás, autóbérlet, virágok, ajándékok, mobiltelefonos riasztás, átirányított telefonhívások, postai levelezőlapok, emléktárgyak beszerzése az állítólagos rendezvényről. A regisztráció díja ötven euró, de minden külön kis akcióért fizetni kell, egy meghívó pl. ötven euróba kerül, és az összeg száz euróra emelkedik telefonakciók esetén. (euro.hu, velvet)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS