2021. október 20. szerdaVendel
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Zenésztársairól jelentett Vikidál Gyula

2004. április 23. 12:59, utolsó frissítés: 12:59

A Magyar Narancs című hetilap nemrég beszámolt arról, hogy a nyolcvanas évek elején népszerű Dinamit nevű zenekar egyik tagja annak idején együttműködött az állampárt titkosszolgálatával. A szerző levéltári kutatásai során kiderült, hogy a rockegyüttes egyik tagja "Dalos" fedőnéven információkat adott a magyar rockzene világáról a belső elhárításnak.


Az újságcikk alapján a rockzenészek kutatni kezdték: kik voltak egykori besúgóik. A gyanú Vikidál Gyulára terelődött, aki cáfolta, hogy ő jelentett volna. "Nem hiszem, hogy a Dinamit tagjai közül bárki is jelentett volna" – mondta korábban. Szerinte minden egyes koncerten jelen voltak az ifjúságvédelmi osztály emberei, akik feltehetően beszámoltak az eseményekről, vagy az együttest kísérő személyzetből "állítottak rájuk" valakit.

Azonban a héten Vikidál bocsánatot kért. "Úgy döntöttem, szembenézek egykori zenésztársaimmal és ezzel egyszer és mindenkorra lezárom a múltat" – nyilatkozta a zenész.

"Gyuszival, ahogy eddig, ezután is barátok maradunk" - nyilatkozta Nagy Feró, aki szerint Vikidál csupán "kényszeredett jelentéseket" produkált. "Fűztem, hogy álljon ki a nyilvánosság elé és kérjen bocsánatot, mert egy életen át emésztené magát" – tette hozzá az egykori rock fenegyerek. Nagy Feró viszont – több más zenésztársával együtt – szeretné még kideríteni: ki volt az úgynevezett "Dobos" fedőnevű ügynök, aki "igen rosszindulatúan nyilatkozott kollégáiról tartótisztjének". (index)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS