2021. október 18. hétfőLukács
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Bajban a pornóipar: HIV-pozitív lett a színész tesztje

2004. április 19. 11:36, utolsó frissítés: 11:36

A pornóipar szinte azonnal bejelentette: hatvan napos moratóriumot hirdet a filmezésre, amíg a többi színész teszteredményei is megérkeznek. Darren James pornószínész HIV-tesztje pozitív lett. A mintegy 1200 színészt kezelő Szexipari Orvosi Ellátásért Alapítvány jelentette be a hírt.


Az egészségügyi alapítvány orvosa, Elizabeth Mitchell úgy nyilatkozott, a többiek teszteredményeinek negatívnak kell lenniük, hogy tovább dolgozhassanak. A doktor szerint a színészek mindössze 17 százaléka használ óvszert munkájához.

James egyébként az első pornószínész 1999 óta, akinek HIV-tesztje pozitív lett. Akkor ugyancsak a férfi színész tesztje bizonyult pozitívnak. A színészt eltiltották a filmezéstől. A vizsgálatok szerint egyetlen kollégáját sem fertőzte meg. Egy évvel korábban ugyancsak egy férfi színész öt nőt fertőzött meg.

Az orvos szerint a férfi négy hete kaphatta meg a vírust, mikor Brazíliában forgatott. A Los Angeles-i cég, mely normálisan 3-4 filmet forgat egyetlen nap alatt, most kénytelen hatvan napot várni, hogy megtudják, James 14 filmbéli női partnere vagy a nők későbbi összesen 35 partnere megkapta-e a halálos kórt. (mho)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS