2020. szeptember 20. vasárnapFriderika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Gyűrűk Ura tarolt a Golden Globe-on

2004. január 26. 10:24, utolsó frissítés: 10:24

A Gyűrűk ura trilógia befejező része volt a 61. Golden Globe díjátadás nagy nyertese. A Király visszatér négy kategóriában bizonyult elsőnek, a legjobb drámai film mellett díjat kapott a rendezésér Peter Jackson, emellett még a legjobb eredeti filmzene és a legjobb betétdal kategóriában diadalmaskodott az Oscarra is esélyes alkotás.

Szintén bizakodhat majd az aranyszobrocska elnyerésében a február 29-ei Oscar-partyn Charlize Theron, hisz a szakértők szerint, aki a Golden Globe-on besöpri a legjobb drámai alakításért járó díjat, az nagy lépést tesz az Oscar-díj felé is. Ugyanezen logika alapján Sean Penn-t is kikiálthatjuk esélyesnek, hisz míg a gyönyörű színésznő a Monster-ért, addig Madonna egykori párja pedig a Titokzatos folyóban nyújtott alakításáért bizonyult a legjobbnak.

A vígjáték kategóriában a hölgyeknél Diane Keaton lett az első (Minden kezdet nehéz), míg az uraknál a kitűntetett Elveszett jelentés főszereplőjét, Bill Murray-t díjazták, a film egyébként a legjobb vígjáték díjat is kiérdemelte. A legjobb mellékszereplő idén Renée Zellweger valamint Tim Robbins lett, az életműdíjat pedig Michael Douglas vehette át. (uno.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS