2021. szeptember 24. péntekGellért, Mercédesz
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Duplafenekű koporsók a maffia áldozatainak

2003. október 08. 13:12, utolsó frissítés: 13:12

Kettős fedelű koporsókat gyártott alvilági gyilkosságok áldozatainak eltüntetésére egy New Jersey állambeli maffiához közel álló amerikai temetkezési vállalat. A maffia által elkövetett bérgyilkosságok áldozatait a koporsó alsó rekeszébe helyezték, majd az eredeti térbe ráhelyezték a temetkezési vállalatnál bejegyzett halottat -- a hivatalosan megrendelt temetések útján tehát eltüntették a meggyilkolt emberek tetemeit is.


Anthony Rotondo, a vállalat egyik bűnbánó tagja kedden a New York-i bíróság előtt ismerte el e bűntevékenységet, amelyet szavai szerint mintegy 20-30 éve folytatott a bűnszervezet. Az ötlet Carlo Corsentino, a DeCavalcante klán közel 100 éve halott tagjának agyából pattant ki - a New Jerseyben található céget ma is Corsentino egyik fia, Carl irányítja.

Az egyedüli árulkodó jel a koporsó súlya lehetett, miután olasz hagyományok szerint a családtagok viszik a sírig utolsó útjára a halottat. "Mindenki gyanakodva a másikat figyelte... Néha hat ember alig bírta el egy 40 kilogrammos súllyal elhunyt nagymama koporsóját, de nem merték elárulni, hogy szokatlanul nehéz" -- emlékezett vissza Rotondo a tárgyaláson.

A bírósági ügy fő vádlottja Girolamo "Jimmy" Palermo, aki a DeCavalcante család egyik főnökének tartanak. A klán tagjai állítják, hogy az ő életük adott inspirációt az Amerika-szerte népszerű - magyar tévében is sugárzott - Maffiózók (The Sopranos) című filmsorozat alkotójának. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS