2024. április 18. csütörtök
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Vizi Imre kiesett az Eurovíziós Dalfesztivál romániai elődöntőjében

2022. február 13. 11:44, utolsó frissítés: 11:48

Kiesett Vizi Imre Sparrow című dalával a 2022-es Eurovíziós Dalfesztivál romániai elődöntőjében, amelyet a Romániai Közszolgálati Televízió (TVR) szervezett meg szombat este.


Az előadóművész még decemberben jutott be a hazai válogató 46 előadót számláló elődöntőjébe, amelyet két szakaszban rendeztek meg. Először 20 dalt választottak ki, ebből 15 dalt a zsűri döntése, 5 dalt – köztük a Sparrow-t is – a közönségszavazatok alapján válogattak be. Ez a 20 versenyzőn mérhette össze tudását szombat este produkcióval, és a zsűri döntése alapján 10 dal kerülhetett a döntőbe. Az élőben előadott dalokról Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Randi, Cristi Faur és Adrian Romcescu döntött.


(Vizi produkciója 31 percnél kezdődik.)

A következő dalok kerültek a döntőbe: All this love - Alex Parker & Bastien, Take me - Andrei Petruş, România mea - Cream, Minodora, Diana, Ireligios - Petra, Hurricane - Kyrie Mendél, Guilty - MOISE, One night - Gabriel Basco, Never give up - VANU, Llamame - WRS, Ana - Dora Gaitanovici.

A döntőbe került 10 dal közül a zsűri március 5-én választja ki azt, aki Romániát fogja képviselni az Eurovíziós Dalfesztiválon, amelyet május 10. és 14. között Torinóban szerveznek meg. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS