2024. március 4. hétfőKázmér
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Novak Đoković után Kanye Westet is figyelmeztetik az ausztrálok: csak beoltva turnézhat az országban

2022. január 31. 11:13, utolsó frissítés: 11:13

Kanye West csak beoltva koncertezhet Ausztráliában – idézi Scott Morrison ausztrál miniszterelnököt a HVG, miután kiderült, hogy a rapper turnét tervez az országban márciusban. A figyelmeztetés két héttel az után hangzott el, hogy az Australian Openre érkező Novak Đokovićot kiutasítottak Ausztráliából, mert a teniszező megszegte a járványszabályokat és nem volt beoltva.


„A szabály az, hogy teljesen oltottnak kell lenni. Mindenkire vonatkozik, ahogy nemrég azt láthatták is. Mindegy, ki vagy, a szabály, az szabály. Ha követed őket, jöhetsz. Ha nem követed, nem jöhetsz” – fogalmazott a miniszterelnök.

A Sydney Morning Herald iparági forrásokra hivatkozva pénteken írt arról, hogy West turnézni készül márciusban Ausztráliában. A zenész oltási státusza nem ismert, igaz, egy 2021-es interjúban említette, hogy kapott egy oltást.

Ausztráliában a lakosság csaknem 85 százaléka legalább egy, csaknem 80 százaléka pedig két oltást kapott, 30 százalékuk túl van a harmadik megerősítő oltáson is. Az elmúlt hetekben azonban az omikron variáns komoly fertőzési hullámot okozott. (HVG)

Nyitókép forrása: Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS