2024. február 25. vasárnapGéza
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Felfüggesztették a jelenléti oktatást a kolozsvári Református Kollégiumban

2022. január 18. 11:57, utolsó frissítés: 13:23

Online oktatásba tért át a kolozsvári Református Kollégium, miután a mai nappal már összesen 7 pedagógus és kb. tíz diák fertőződött meg koronavírussal – tudtuk meg az iskolaigazgatójától, Török Zoltántól.


Megkeresésünkre a Református Kollégium igazgatója elmondta, miután a tanintézmény több oktatója és diákja is megfertőződött, úgy döntöttek, hogy erre a hétre nézve ideiglenesen felfüggesztik a jelenléti oktatást az intézményben. Online oktatásban viszont folytatják.

„Reméljük, hogy ennél nagyobb gócpont most már nem alakul ki az iskolában” – tette hozzá gócponttal kapcsolatos érdeklődésünkre az igazgató.

Forrás: agnusForrás: agnus


A volt tanfelügyelőhelyettes szerint, ha helyettesítő tanárokkal pótolták volna a megbetegedett tanárokat, az óra nem lenne olyan hatékony, mint azokkal a pedagógusokkal, akikkel elkezdték felvenni a tananyagot. Így azonban az órák 95 százalékát meg tudják tartani online, mivel az oktatók állapota nem súlyos. Legfeljebb tantervi módosításokra és hosszabb szünetekre lesz szükség.

A szakosztályok és az óvoda működése azonban jelenléti oktatással folytatódik, ott ugyanis más pedagógusok tanítanak.

Jövő héten akár már újra jelenléti oktatással folytathatják a diákok, ha azt a járványügyi helyzet is megengedi a kolozsvári oktatási intézmények számára.

Mivel a román fejedelemségek Moldva és Havasalföld egyesülését ünnepli Románia, ezért a hétfői (január 24.) szabadnapot követően leghamarabb kedden mehetnek ismét iskolába az 5-8-as és 9-12-es diákok.Az ország négy városában 10 fölé emelkedett vasárnap az ezer lakosra számított új koronavírusos megbetegedések elmúlt két hétben jegyzett száma. A közegészségügyi igazgatóság jelentése szerint Kolozsvár jelenleg 11.77 ezreléken áll. Kolozs megye szintén vörös zónának számít a maga 8.37 ezrelékével. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS