2024. április 18. csütörtök
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Lefejeztek egy kopasz férfit Mozambikban, mert azt hitték, arany van a koponyájában

2022. január 17. 18:17, utolsó frissítés: 18:19

A mozambiki rendőrség szerint lefejeztek egy kopasz férfit egy rituális gyilkosság során, elkövetők pedig el akarták adni a fejét egy Mali-i vevőnek - írja a BBC nyomán a newsweek.ro.


A vásárlónak azonban nyoma veszett, ezért a támadók az áldozat fejét Muandiwa városában eldobták.

Egyes mozambikiak úgy vélik, hogy a kopaszok fejében aranyat lehet találni. Ezt a hipotézist néhány évvel ezelőtt Afonso Dias, Zambezia tartomány rendőrfőnöke is felvetette.

Az első hasonló lefejezések 2017-ben történtek Zambezi tartomány Milange körzetében. Annak idején a mozambiki rendőrség arra figyelmeztetett, hogy a kopasz férfiak rituális gyilkosságok áldozatai lehetnek, azt követően, hogy öt hasonló gyilkosság történt, az áldozatok pedig mind kopasz férfiak voltak.

A BBC mozambiki tudósítója, Jose Tembe szerint a rendőrség úgy véli, hogy a boszorkánymesterek terjesztik azt, hogy egyes emberek koponyájában arany van, annak érdekében, hogy rávegyék ügyfeleiket, hogy fejeket hozzanak nekik. "Indítékaik a babonákban és a helyi kultúrában gyökereznek - a helyi közösség úgy véli, hogy a haj nélküli férfiak gazdagok" - mondta akkor Dias parancsnok.

Mozambikban, Malawiban és Tanzániában gyakori a testrészekkel való kereskedelem, ahol úgy tartják, hogy ezek gazdagságot vagy szerencsét hozhatnak a szerelemben. Az albínók testrészei különösen keresettek. (newsweek.ro, hírszerk.)

Fotó: Ahmed Carter/unsplash.com (képünk illusztráció)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS